Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cit Sabaku no Gaary

2. 3. 2008

Gaara jako obvykle seděl na větvi stromu u vodopád v Písečné vesnici.Tohle místo bylo jediné v celé vesnici,kde se nacházeli vodopády.Gaara sem chodil hrozně rád,protože si zde mohl odpočinout.Opřel se celou vahou o strom.Byl teplý letní večer.Nebe bylo plné hvězd a měsíc byl v úplňku.Všude bylo krásné ticho.Ani písečná bouře nezuřila.Gaara sledoval,jak mocný proud vody padá z několika metrů do malého jezírka pod ním.Přemýšlel,teda spíš uvažoval kdy na něj otec pošle další zabijáky.Bylo jich už tolik,že to Gaara přestal i počítat.Jenže poslední dobou byl nějaký klid.To se Gaarovi začalo nelíbit.Z přemýšlení ho vytrhl zvuk ruplé větévky.Skrčil se na větvi a vyčkával.Z nedalekého křoví vyšla nějaká dívka.Díky měsíci jí bylo alespoň trochu vidět do obličeje

Byla asi o půlku hlavy menší než on.Postavu měla vyloženě ženskou,ale byly na ní vidět známky trénování a posilování.Její pleť byla bledší a její bledou barvu ještě podporoval třpyt měsíce.Vlasy měla dlouhé do poloviny zad také s měsíčním nádechem.Horní část jejího oděvu tvořil korzet,který měl jeden síťovaný rukáv na jedné ruce.Končil těsně pod hrudníkem,roztrhanou látkou do tvaru půlměsíce.Na každém boku korzetu byl zelený kožený pásek,který spojoval korzet s mini kraťáskama.Nad kolena měla tmavozelené kožené boty.Nahoře byly zakončeny roztřepenou látkou,ze které byly boty vyrobeny.Celý její oděv byl v nazelenalé barvě.Byla krásná,a Gaara z ní nemohl spustit oči a to bylo u Gaary velmi nezvyklé.Viděl že na levé noze má omotaná pás s Kunaii.

Dívka přišla až k jezírku.Chvíli se do něj dívala,jakoby z něj chtěla něco vyčíst.Pak si sedla a sundala si boty.Přisunula se až na kraj a hodila nohy do vody.Náhle se jí z úst vydral překrásný zvuk a dala se do zpívání.Pod tou melodií a něžností zpěvu tály i kameny.Zpívala několik minut,a když píseň skončila,lehla si na záda do zelené trávy,nohy stále houpajíc ve vodě.

„Líbila se ti má píseň?“ Udeřila na Gaaru.Gaarovi se zúžili zorničky.Jak mohla vědět,že tu jsem?,honilo se mu hlavou.Usoudil,že nemá cenu se dál skrývat a seskočil z větve na zem.Přišel až k ní,ale na její otázku neodpověděl.Jen vedle ní stál mlčky.Zvedla se a podívala se mu do očí.

„Ty musíš být Gaara.Kluk,kterého se tu všichni bojí.“

„Nejspíš,“ řekl svým obvyklým ledovým hlasem.Usmála se.

„Nemusí se tě bát.Dokaž jim,že nejsi démon a možná se v nich něco zlomí. Podle tvého výrazu ale usuzuji,že ti nejspíš moc ublížili a ta něco takového nemá v plánu.“ Přišla blíž k němu a položila mu ruku na rameno.Cukl s sebou.Nejen že se písečná hradba neaktivovala,ale navíc ho její teplé prsty hřáli na holém rameni.Nebyl zvyklí na něčí dotek.

„Časem se to spraví…je jen na nás jakou cestou se vydáme..“ Znovu se usmála a šla od něj pryč.

„Kdo jsi,“ vyhrkl.

„Někdo,s kým se ještě setkáš,“ a zmizela ve stínu stromů.Gaara se za ní chvilku díval.Pořád mu nešlo do hlavy,proč se písek neaktivoval.Většinou ho před jakýmkoli pokusem se ho dotknout okamžitě zareagoval a nikoho k němu nepustil.Tak proč zrovna u ní udělal výjímku?Pořád mu to vrtalo hlavou,ale rozhodl se,že už půjde domů.

Ráno před Gaarovým domem

„Vy?“ řekl udiveně.Před ním stál Naruto,Sai,Neji,Ten Ten,Sakura,Hinata,Rock Lee,Kakshi a Gai.

„Ahoj Gaara,“ pozdravil ho jako první Naruto.Gaara mu pozdrav oplatil ledovým pohledem.

„Vůbec se nezměnil,“ prohodil Lee k Sakuře.Ta jen kývla na souhlas hlavou.

„Co tu pohledáváte?“ Zeptal se Naruta.

„Jen jsme se tě přišli navštívit.“ Odpověděl nevinně Naruto.

„Hm…“ odpověděl Gaara a obešel je,jakoby je neviděl.Ostatní se na sebe jen podívali.

„No,“ řekl Kakashi a chytil Gaaru okolo ramen.Ten po něm hodil velmi,velmi vražedný pohled. „Vy si tu určitě máte co říct.Že Naruto?!“ Na jeho jméně si dál obzvlášť záležet.Naruto polkl. „Zatím já a tady Gai půjdeme navštívit místní ninji.Tak se tu mějte.“ Nevěnoval Gaarovu vražednému pohledu sebemenší pozornost a spolu s Gaiem se vypařili.Gaara se ale otočil a šel zase dál.

„Gaaro,počkej.“ Křikl za ním Naruto.Gaara se tedy nakonec zastavil a natočil na něj hlavu.

Došli až do písečného kaňonu.Nic než písek tu nebylo a slunce bylo obzvlášť nesnesitelné.Naruto se před Gaaru postavil.Upřeně se mu díval do očí.

„Gaaro,“ začal mluvit. „Nutně potřebujeme tvoji pomoc.Listová je v nebezpečí.Pomoz nám prosím,“ žadonil Naruto.Gaara jen přivřel oči.Chvíli bylo ticho a všichni napjatě čekali na odpověď.

„Povězte i co se stalo.“ Řekl nakonec Gaara.Sakuřino druhé vědomí zajásalo.I ostatním se značně ulevilo.Gaara se posadil na pískový kámen.

„Všichni naši elitní a bojoví ninjové jsou mimo naši vesnici.Před několika týdny dostala Pátá dopis,ve kterém byla napsaná žádost o pomoc od Mlžné vesnice.Prý byla napadena a hrozí jí zničení.Hokage tam poslala ninji,ale nám jich zbylo jen žalostně málo pro případ,že by někdo zaútočil.“ Gaara se zájmem naslouchal. „Byl to ale falešný údaj a útok se nakonec nekonal na Mlžnou,ale na Listovou,přesně jak jsem se obával.Všichni ninjové,které jsme poslali do Mlžné jsou obklopeni nepřáteli a nemohou se vrátit do Listové.Jsem si ale jistý,že ani netuší co se tu děje.“

„A co s tím mám společného já?“ zeptal se klidným hlasem.Než stačil Naruto odpovědět,dopadla nedaleko od nich nějaká dívka.Gaara okamžitě zbystřil.Nazelenalý oblek,měsíční vlasy,bílá pleť.Ano,byla to ona.Dívka od vodopádu.Avšak bylo na ní něco jiného než předtím.Všiml si,že na zádech má připevněnou malou Katanu a v ruce pevně svírá Kamu(Kama=bojová kosa..Má ji člen AKATSUKI Hidan).Všichni se dali do útočné/obranné pozice.Dívka se na ně otočila.Když všechny viděla v jejich pozicích,musela se usmát.Uviděla Gaaru a mávla mu na pozdrav.

„Skočila tam dolů!“ Ozval se silný mužský hlas odněkud zeshora.

„Měli byste utéct,jestli nechcete,aby se vám něco stalo,“ varovala skupinku.

„Je nás sedm.Ty jsi sama.Nemůžeš nám ublížit.“ Řekl Neji.

Pobaveně se usmála. „Já ne,ale oni jo.“ Kývla za sebe,kde právě dopadlo deset ozbrojených mužů.Dívka se otočila proti nim,v přikrčeném pohybu.Mávla nad hlavou Kamou.

„Ale no tak,“ řekl výsměšně jeden z nich stojící ve předu.Zjevně velitel skupiny. „Víš,že je to úplně zbytečné.“ Udělal krok vpřed,dívka krok vzad.Gaara si všiml,že na ochranných čelenkách mají znak Zvučné.Gaara nechápal proč po ní jdou,ale zaujal svůj obvyklý bojový postoj.Tudíž postoj se založenýma rukama na prsou.Přešel k Narutovi,kde si stoupl a ledovým pohledem si chlápky přeměřoval.

„Být tebou,“ upozornila jednoho z mužů,který byl moc blízko. „Blíž už bych nechodila.Mohlo by se ti něco stát.“ Ještě víc se přikrčila a mocně sekla Kamou.Velká ostrá čepel prosvištěla vzduchem a přesekla útočníka vejpůl.Okolo se rozlítla krev.

„AKYO!“ vykřikl další z chlapů. „Ty svině!Zabilas mi bratra!“ Se slzami a vztekem se na ni vrhnul.Hbitě mu uskočila a opět se rozmáchla Kamou.Znovu se všude rozletěla krev.

„Už je vás jenom osm.To hravě zvládnu.“ Odpočítala je na prstech.

„Za to zaplatíš!Na ní!Nenechte ji na živu!“ Všech sedm útočníků se rozeběhlo a zaútočilo na ni.Naruto a spol. udiveně na holku koukali.Její pohyby byly tak ladné a nikdy neuděla zbytečný krok.Všechny její údery byly s velkou přesností a velmi pečlivě promyšlené.Gaara by po včerejšku nečekal,že by byla až takhle krutá bojovnice,když se zadíval na dvě mrtvá těla.Avšak na ní útočilo osm chlapů.Musela se nějak bránit.Útočníci rozdávali tvrdé rány a ona se jim pokaždé s lehkostí vyhnula.Najednou s sebou trhla a chytila se za spánek.Toho využil vůdce,který čekal v záloze.Natáhl meč a sekl jím po dívce.Ta proti jeho úderu vztyčila obranně ruce.Čepele se jí zasekli do rukou a ona hlasitě vykřikla bolestí.Velitel se usmál,prudce vytrhl katany z jejích rukou a mocným úderem odhodil dívku na protější zeď kaňonu.Náraz byl tak silný,že si málem vyrazila dech.Dopadla na všechny čtyři a zakuckala se.Z úst jí vytékala červená tekutina.Vůdce se znovu napřáhl a chtěl jí zasadit poslední ránu,ale to by se v cestě jeho čepelí nesměla objevit tvrdá písečná zeď.Místo do dívky,se čepele zakousli do tvrdé stěny písku.Ostatní se podívali za sebe.Gaara tam jen stál.Ani nehnul prstem.

„Tak to ne,“ pronesl ledově klidným hlasem.Muž vysekl čepele ze zdi a namířil je na Gaaru.

„Co to děláš?!“ Štěkl na něj.Gaara se na něj zle podíval.Velitel ten pohled pochopil a nařídil svým pochopům,aby na něj zaútočili.To jim ale do cesty vstoupil Naruto s ostatními.Nehodlali zůstat pozadu.Usmál se liščím pohledem.Vyrazil a dal se do útoku.Ostatní se k němu hned přidali.Vůdce vypustil Gaaru  z hlavy a zaměřil se zpět na dívku.Na místě,kde klečela však nikdo nebyl.

„Hledáš mě?“ zeptala se posměšně.Natáhla Kamu a sekla.Vůdce ale uskočil a také po ní sekl svýma čepelema.Pohotově vytáhla Katanu a společně s Kamou jeho útok dokonale vykryla.Díky síle dvojí zbraní,jeho čepel v půlce praskly a on sám byl odhozen několik metrů pryč.Dívka se otočila na ty,kteří ji pomohli.(Naruta,Gaaru,Nejiho,atd. …)Všichni bojovali.Až na Gaaru,který ji jakoby hlídal záda.Nepřátele měli navrh.V tom jí něco napadlo.

„Zatlačte je na prostředek!Všechny pěkně k sobě!“ Křikla na ně.Naruto s ostatními ji v zápalu boje poslechli.Gaara se na ní jen díval a sem tam zaútočil.Když už byly všichni útočníci v jednom bodě,dívka si stoupla před ně.

„Jsi dobrá,“ řekl uznale Velitel. „Ale tady zemřeš a tvý komplicové s tebou!“ Chtěl se rozeběhnout a zaútočit,ale zastavil se.Dívka zarazila do země svou Kamu.Okolo ní a Kamy se linula zelená záře.Chakra,jak Gaara pochopil.Chakra prostupovala jak dívku,tak i Kamu a s Kamy do země.Zarazila Kamu ještě hlouběji do země a chakra(čakra) ještě zesílila,až jí od jejího tlaku začali vlát vlasy.

„Sbohem.“ Pronesla hrozivě klidně k mužům.Náhle se země rozevřela a pod nepřátelema se vytvořila propast.S křikem spadli do ní.Vzápětí je následoval i jejich Velitel,kterému tam pomohl Gaarův písek.Propast se pak s klidem zavřela.

„Jak..jak to udělala?“ Koktal Naruto nvěřícně.Neji,který to všechno sledoval s Byakuganem nic neřekl.Viděl však její chakru,která byla větší než Narutova.

„To bylo úžasné,“ vydechla Sakura.Hinata s Ten Ten nejistě přikývla.

Když se propast uzavřela,dívka spadla na kolena.Zhluboka dýchala a její vlasy,jindy zářivě bílé,měli s části purpurový nádech a spadali jí do obličeje.Její ruce silně krváceli.Gaara se odhodlal jít k ní.

„Gaaro ne.Nechoď k ní.“ Varoval ho Naruto.

„Ona mi neublíží,“ řekl sebejistě a pokračoval dál.Klekl si před ní a prohlížel si jí.Celá es třásla prohlížela si zkrvavené ruce,položené na klíně.

„Jak se jmenuješ?“ zeptal se jí jemu nepřirozeným jemným hlasem.Zvedla k němu oči.Její zorničky byly nezvykle úzké a barva očí byla fialová.

„Děkuju ti,že jsi mě zachránil.Přece jen nejsi bezcitný,jak se říká.“ Řekla místo odpovědi a kouzelně se usmála.Pak se zadívala na Naruta a jeho společníky.Pomalu se zvedla ze země.

„Hledala jsem vás.“

„Hledala si,NÁS?“ řekl udiveně Rock Lee.

„Ano,vás.Posílá mě Tsunade-sama.Máte se ihned vrátit do Konohy.Ať už s Gaarou,nebo bez něj.Orochimaru se částečně spojil s Akatsuki a ti mu poskytli své ninji a teď pustoší Konohu.“ Všichni byly touto novinou zaskočeni.Jejich rodná vesnice je v nebezpečí.Každému z nich v srdci bodlo.Neji si to nechal projít hlavou.Po chvilce se otočil na Gaaru.

„Teď máš možnost udělat něco dobrého.Je to na tobě.“ Dívka se na něj vševědoucně dívala.Gaara se jí díval do očí.Hlavou mu proběhla její slova,která mu řekla.Otočil se na ninji z Konohy.V srdci se mu zrodil cit.Cítil,jak prostupuje jeho tělo.Nevěděl,co  se to děje.Cit k těmto lidem,se kterými zažil šťastné i nešťastné chvíle.K lidem,kteří mu pomohli,když to potřeboval.

„Dobře.Půjdu.“ JO! Vykřiklo opět Sakuřino druhé vědomí.Už to,že si je vyslechla a přemýšlel o tom,byl u Gaary velký pokrok.Vzduch prorazil  studený vítr.Dívka s měsíčnými vlasy sykla bolestí.Pro ostatní byl vánek osvěžující,ale pro ni bolestivý.Zařezával se jí do ran na rukou.

„Sakuro mohla bys…,“ nedořekl Lee a jen kývla směrem k dívce.

„Můžeme jí věřit?“ zeptala se ostražitě.

„Mě musíte věřit.“ Odpověděla dívka.Sakura ostražitě přikývla a přišla k ní.Dívka natáhla ruce před sebe a zvedla je do výšky.Sakura dala své dlaně na její rány.Okolo se rozlila modrá záře a rány se začali pomalu zacelovat.Přesto se jí ale nepodařilo rány úplně vyhojit.Zůstali tam malé ranky.

„To nechápu.Jak..“

„Za to nemůžeš ty,ale já.“ Uklidňovala ji dívka.Sakura se na ni zkoumavě podívala.Chtěla v jejích očích něco najít,něco neobvyklého.Ale nenašla nic.

„Musíme vyrazit co nejdřív,“ řekla dívka. „Sejdeme se tu zítra brzy ráno.“ A dala se na odchod.Pak se ale zastavila a podívala se na Gaaru.

„A mimochodem,jmenuji se Neko.“ A zmizela.Gaarovi hrálo hlavou její jméno.Neko.Holka,která na první pohled vypadá,že by ani mouše neublížila,zabila deset chlapů bez mrknutí oka.Ta Neko se mu líbila.Naruto stál s otevřenou pusou.

„Takže zítra.Teď si musím něco zařídit.“ Omluvil se Gaara a odcházel z kaňonu.Za nedlouho po Gaarově odchodu,se u nich objevil Kakashi s Gaiem.

„Tak jak?“ zeptal se Kakashi.

„Půjde s námi.“ Odpověděla stručně Ten Ten.

„A je tu ještě něco,sensei,“ řekl Naruto s knedlíkem v krku.Kakashi a Gai se na něj otočili.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Gaara stál u jezera na tom samém místě,kde se minulou noc setkal s Neko.Doufal,že se tam dnes v noci taky objeví.Měl malé nutkání jí vidět.Dalo by se říct,že toužil po její přítomnosti.Po jejím pohledu.Doufal dobře.Ani ne hodinu po tom co tam Gaara přišel,přišla i Neko.Ve svém zeleném oblečení přišla až ke břehu a stoupla si vedle Gaary.

„To tu čekáš na mě?“ Zeptala se ho stále koukajíc před sebe.

„Doufal jsem,že přijdeš.“ Neko na něj upřela svoje fialové oči.

„Ale,ale…a co jsi mi chtěl?“

„Chtěl jsem se zeptat,jak věděla moje jméno.Taky jsem si všiml,že svoji pásku nosíš na Kamě.Páska má znak písku,takže musíš být s Písečné vesnice.Jenže jsem tě tu nikdy neviděl.“ Neko si sundala boty a ponořila nohy do vody.Chvíli se dívala na hladinu vody.

„Jsi vnímavý,“ pronesla klidným hlase. „Ano,jsem z této vesnice,ale pěkně dlouhou dobu jsem pryč.Kazakage mě poslal do vesnice Vody,kde jsem plnila pěkně težkej úkol.Vrátit se sem po tak dlouhé době je nádhera.Škoda jen,že tu nebudu moc dlouho.“ Gaara se posadil vedle ní.Nohy si dal pod sebe.

„Když jsi byla ve vesnici Vody,tak jak si se dostala do Skryté Listové?“ Neko přimhouřila oči.

„Jsi opravdu vnímavý….Když jsem se vracela ze své mise,kterou jsem už dokončila,do Písečné vesnice,potkala jsem několik ninjů ze Zvučné.Ti hlupáci se sami prozradili tím,že si mysleli,že já jsem z Lisstové a hledám v ostatních vesnicích pomoc.Zaútočit na mě,se jim ale nevyplatilo.Když jsem vyslechla jednoho umírajícího,vše mi prozradil a já se hned vydala do Konohy.“ Koukla se na něj. „A jak znám tvé jméno?Ach Gaaro.Ve vesnici Vody tě zná každý.A vlastně tě znají i v jiných vesnicích.“ Mile se usmála.On jí nejistě úsměv vrátil.To bylo poprvé,kdy se Gaara vůbec usmál.Neko v něm taky vzbuzovala pocit,který Gaaru děsil.Viděla jeho lehce vyděšený pohled a usmála se.

„Měl by sis jít lehnout.Musíš být na cest odpočatý,“ poradila mu.Pak udělala něco,co Gaara ani v nejmenším nečekal.Vzala jeho hlavu do svých rukou.Její ruce,zamyslel se Gaara,jsou tak hebké.Přitáhla si jeho hlavu blíž k sobě a něžně ho políbila na čelo.Vstala a ladným krokem odešla.Gaara byl v rozpacích.Žádná holka,vlastně nikdo se ho takhle nedotkl a už vůbec mu nedal pusu.Chvíli tam ještě seděl,ale pak na její radu a odebral se do postele.

………………………………………………………………………………………………………………………………

Ráno

Právě odbyla šestá hodina ranní a Neko už čekala v kaňonu na ostatní.Jako první dorazil Gaara.Neko ho vřele pozdravila a Gaara jí pozdrav oplatil úsměvem.

„Někoho vedu,“ řekl. „Chtějí se taky přidat k záchranné misi.“ Za ním se objevil Kankurou s Temari.

„Ahoj,“ pozdravila Temari.

„Ahoj,“ zamávala jí Neko.

„Já jsem Temari a tohle je můj a Gaary bratr Kankurou.“ Představila sebe i bratra.

„Těší mě,“ řekl Kankurou a podal jí ruku.

„Mě taky.Já jsem Neko,“ a stiskla mu ruku.Oba se na ni usmáli.

Neko pře sebe přepásaný plášť,takže zakrýval celé její tělo.Stejně ale vyváděla Gaaru z míry,a nevěděl,jak se po včerejšku chovat.Ovšem zachoval klid a nedal na sobě vůbec nic znát.

„Jste tu nějak brzo Gaara.“ To vytrhlo Gaaru z přemýšlení.

„Ano.Říkali jsme si,že bude lepší tu být dřív.“ Neko se usmála.

„Z toho co jsem slyšela o Narutovi jsme mohli ještě v klidu spát.“ Všichni se pobaveně zasmáli.Kankurou s Temari si také všimli,že Gaara se chová nějak dvně a téměř vůbec z Neko nespouští oči.Pobaveně se na sebe koukli.

……………………………………………………………………………………………………………………………

O hodinu později

„Kde je!!“ křičela Sakura a byla pěkně vytočená.

„Ehm…Gaara,nemáte tu někde stánek s ramenem?“ zeptal se s úsměvem Kakashi.

„Dobré ráno!“ Pozdravil je Naruto.Sakura se otočila,oheň v očích.Když byl dostatečně blízko,natáhla ruku a vrazila Narutovi takovou pěstí,až odlétl několik metrů zpět.

„Jdeš pozdě!!“ Rozeřvala se Sakura na něj.Naruto se stěží zvedl ze země a pravé oko mu zdobila krásně zbarvená modřina.

„Ou..ta má teda ránu,“ prohlásila s pravým okem přimhouřeným Neko.

„Sakuro!Co to do tebe vjelo?“ nechápal Naruto.

„Už tu na tebe hodinu!!“

„Hodinu??...ale“

„Tak dost,“ přerušila je Neko. „Na to teď nemáme čas.Jdeme!“ Zavelela,a ostatní i se zmláceným Narutem a nabručenou Sakurou ji následovali.

………………………………………………………………………………………………………………….

Později

„Neko?“

„Ano?“

„Co znamená tvoje jméno?“ zeptal se Naruto,kterému její jméno pořád vrtalo hlavou.Ostatní nastražili uši.Jelikož jí neznali a nevěděli o ní vůbec nic,chtěli se toho co nejvíc dozvědět.Neko se Narutově otázce zasmála.

„Neko v překladu znamená kočka.“

„Aha,“ odpověděl Naruto.Gaaru to ani nijak nepřekvapilo.V jejím pohybu a vystupování byly zcela znatelné kočičí vlastnosti.I její oči díky zúženým panenkám vypadali jako kočičí a při boji,jak si Gaara stačil všimnout,měnili barvu na svítivě žlutou.

„Nemohli by jsme se někde utábořit?“ ptala se unaveně Ten Ten. „Za chvíli bude noc a mě už dochází energie.“

„Jo.S tímhle návrhem jenom souhlasím,“ přidala se Sakura.Ostatní přikývli.

„Utáboříme se tedy,“ pronesl Kakashi. „Ale kde?“

„Nedaleko odtud je jedna oáza.“ Navrhla Neko.Všichni ihned s velkou radostí přijali.

………………………………………………………………………………………………………………………….

V oáze

Na tomhle místě byl krásně chladný vzduch a horko pouště sem vůbec nemělo přístup.Utábořili se na kraji malého jezírka.Naruto se svlékl do trenek a vší silou skočil o vody.Ta postříkala Sakuru a ta opět Naruta obdařila krásnou modřinou.Hinata při pohledu na polonahého Naruta zkolabovala.Naruto společně s Leem šli lovit ryby.Kakashi mezitím rozdělal oheň a Gai donesl vodu.Ostatní padli na zem jako mrtví a nechali se ovívat chladným vzduchem.Jen Gaara,Temari a Kankurou byly na pouštní počasí zvyklí,a tak se postavili jako stráž pro všechny případy.

V pozdějších hodinách se oázou rozlila zima,a tak se všichni slezli k ohni.Nikdo nemluvil.Po celé oáze vládl dokonalý klid a ticho.Každý kdo seděl u ohně byl ponořen do vlastních myšlenek.

„Jak…jak na tom byla Konoha když jsi od tam tud odešla?“ prolomil ticho Naruto.Všichni na Neko upřeli zrak.Ta se jen hluboce zadívala do ohně.Nevěděla,jestli jim má říct pravdu, a zlomit jim srdce,nebo jim zalhat,ale tím by je taky zranila.Rozhodla se jim říct pravdu.Přece jen to je jejich domov.

„Když..když jsem tam přišla,zamrazilo mě v zádech a nemohla jsem z té hrůzy spustit oči.Celá vesnice byla místama rozbořená,v nějakých jejích částech hořelo a celou vesnicí se rozléhal panický křik.Po zemi se plazili hadi a tím mi hned bylo jasno,kdo za tím stojí.Snažila jsem se vaší vesnici pomoct,ale hned mi bylo jasné,že to sama nemůžu zvládnout.Našla jsem proto Hokage.Ta mi řekla,že jste tady,a jestli bych vás mohla přivést zpátky domů.Když jsem odcházela,byla vesnice ještě v horším stavu,než jsem přišla.Jak je na tom teď,to nevím.“ Podívala se do jejich smutných tváří. „Je mi to líto.“

„Teď je na nejvíš jasné,že se do vesnice musíme dostat co nejdřív.“ Prohlásil Kakashi.Ostatní mlčky přikývli.

Neko sebou z ničehož nic trhla.Začal těkat pohledem po okolí a pevně při tom sevřela Kamu.Jako první si jejího chování všiml Lee.

„Co se děje?“

„Nebezpečí!Utvořte obrannou pozici,hned!“ Křikla na ně a vyskočila na nohy.Nikdo nevěděl co se děje,ale vytušili nepřítele a poslechli.Neko zdvihla Kamu a přikrčila se.Z lesa na ní vyskočil nějaký ninja a srazil ji k zemi.Neko pohotově sekla Kamou a útočníka zneškodnila.

„Zůstaňte tady.Já jdu varovat Gaaru.“ Kývli a Neko zmizela v hlubokém porostu.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

U Gaary

„Brrrr,“ otřásla se Temari. „Začala být pěkná zima.Taky máš takový divný pocit?“ zeptala se Kankurou.

„Ano…něco se děje.“ Odpověděl.Gaara byl opřený o strom,ruce jako obvykle založené na prsou.V dálce se něco pohnulo.On se ani nehnul.Pomalu začal rozeznávat blížící se postavu.Postava vyšla ze tmy a Gaara naprosto dokonale poznal Neko.

„Něco se děje,Gaaro.Musíme bát opatrní.“

„Co se stalo?“ zeptala se Temari.

„Zatím nic.“ Gaara náhle sebou prudce trhl.Ucítil ostrou bolest v břiše.Pohled mu sklouzl na Nekiinu ruku.Její ruka pevně svírala Kunai,který byl zabodnutý v Gaarově břiše.Podíval se na Neko.Ta se ďábelsky usmívala.Z rány začala vytékat krev.Temari a Kankurou na ni nevěřícně hleděli.Nebyly schopni se pohnout.Náhle někdo přiběhl.

„Gaara!“ Vykřikla Neko a udeřila druhou Neko do obličeje.Ta nárazu uhnula a odskočila od nich.Teď už vůbec nikdo nevěděl co se to děje.Neko přiběhla ke Gaarovi,který se jí složil do náruče.

„To bude dobré,“ utěšovala ho a snažila se svojí rukou Gaarovu ránu nějak zacpat.

„Ale ,ale.Kdopak to sem přišel.Myslel jsem si,že jsi mrtvá,ale vidím,že jsi živější,než za chvilku bude tady tvůj přítel.“ Zakouřilo se a místo druhé Neko tam stál jakýsi muž,oděný celý v černém.Jeho vlasy dosahovali až na zem.

„Transformační jutsu!“ Vykřikl nevěřícně Kankurou.Jak mohli takhle naletět!Muž byl poměrně vysoký a ve tváři byl mrazivě hezký.Byl bledý jako smrt a smrtící oči měl orámované červenými stíny.Skoro stejná kopie svého bratra.Orochimara.Neko hlasitě zaklela.Pomalu položila Gaaru na zem.

„Vsadím se,že to nejspíš ty a tvůj povedený bráška stojíte za útokem na Konohu,co,Okorimaku?“ Kankurou a Temari ihned přiběhli ke Gaarovi.Rána byla hluboká a hodně krvácela.Temari se to automaticky snažila zastavit,ale nešlo jí to.

„Nemůžu to zastavit!“

„Odneste ho k Sakuře.Ta se o něj postará.“ Řekla,nespouštěje oči z Okorimaku.

„Ale,“ chtěla Temari něco namítnout,ale Neko ji hned uťala.

„Je léčebný ninja nebo ne!“ Temari přikývla a s Kankurovou pomocí,odnesli Gaaru k Sakuře.Neko se za nimi dívala.Náhle něco prorazilo vzduch a Neko se jen tak tak vyhnula letícímu Kunaii.Kunai se zabodl do země za ní.Neko okamžitě zpozornila a postavila se do své bojové pozice.

„To je tak dojemné,asi se rozbrečím!!!“ Zasmál se výsměšně Okorimaku.Přimhouřila oči.

„Co chcete po Listové,Okorimaku!“ štěkla na něj.

„My?..ne…Orochimaru zemřel.Může za to ta kráva Tsunade.Rozhodl jsem se pomstít bratrovu smrt!Ale taky tomu idiotovi Sandaimemu“

„Sandaime-sama je ale mrtvý!“

„On ano,ale jeho „Děti“ ne.“ Neko se ještě víc zúžili panenky a oči začínali zelenat.

„Tak to je tedy tvůj plán!Zničit vše co Sandaime vybudoval a pokořit Tsunade-sama!“

„Chytrá holka.“

„To ti nedovolím!“ Křikla a hodila po něm Kunaie.Hravě je odmrštil svými Kunaii a  zle se usmál.

„Tohle na mě neplatí.Budeš se muset víc snažit holčičko.“ Holčičko,pomyslela si trpce.Tak jí oslovoval starší bratr,který jednoho dne zmizel.

Rozkročila se.Udělala složitou pečeť(znaky rukou).

„Jutsu Smrtelného víru!“ Natáhla rukou a prudce jí máchla.Zvedla se vlna větru a zprudka narazila do Okorimaku.Ten sebou jen trhl,ale dál stál na místě se zlomyslným úšklebkem.Neko udělala znovu větrnou vlnu,ale začala se točit a vytvořila ohromný vzdušný vír.Ten ho tentokrát zasáhl plnou silou a Okorimaku sebou praštil o strom.K Nekinu nemilému překvapení vstal,oprášil se a též rozkročil.Složité pečetě,vyvolání smrtelného úderu.

……………………………………………………………………………………………………………………..

U Gaary a Sakury

„Co se stalo?!“ vykřikl Naruto,když uviděl Gaarovo zranění.Ostatní se seběhli okolo.

„Nevím…vlastně jo.Neko se chovala velmi podivně a bodla Gaaru.Pak přiběhla druhá Neko a zaútočila na první Neko.“ Temari opatrně položila Gaaru na zem. „Pak se ale ukázalo,že ta první Neko nebyla Neko,ale nějakej chlápek.“ Sakura si k němu klekla.Přiložila mu ruce na břicho a začala s uzdravováním.

„Kdo byl ten chlápek?Jak se jmenoval?“ Naléhal Kakashi.

„Neko ho oslovovala Okorimaku…nebo tak nějak.“ Kakashi se podíval na Gaie.

„Toho jsem se bál.“

„Kdo je ten Okorimaku nebo co.“ Pronesl otráveně  Naruto.

„Okorimaku je bratr Orochimara.“ Naruto přimhouřil oči.Orochimara,pomyslel si.Ten grázl od nás odlákal Sasukeho!Ale já tě najdu Sasuke.To přísahám!....

Gaara se pohnul.Narutovi se ulevilo.Vlastně e ulevilo všem.Sakura přestala a důkladně se na něj zadívala.Pomalu otevřel oči.Hlava mu třeštila a v břiše stále cítil tu ohavnou bodavou bolest.Během chviličky,mu hlavou přeběhlo,co se stalo.Neko.Bolest.Nekoin šílený úsměv.Výkřik jiné Neko.Laskavá slova Neko,která mu držela v náručí.Slova pravé Neko.A pak …tma..

„Neko,“ řekl jen.

„To nebyla pravá Neko.Pravá Neko tě bránila.Byl to nějakej hlápek.To on tě bodnul,ne Neko.Pravá Neko kvůli tobě vstoupila do přímého útoku.Zachránila tě,Gaara.“ Gaara na něj upřel své pronikavě modré oči.Nastálé ticho přerušil pronikavý výkřik následován výbuchem.Tak,jak se Gaara zachoval,nikdo nečekal.Zvedl se na nohy a zadíval se za původcem výkřiku.

„Neko,“ zašeptal a zmizel v písku.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

U boje

„AA…uhmm!!!“ Neko narazila do stromu takovou silou,až jí z úst začala tryskat krev.

„HA HA HA,takhle to skončí?Neříkala jsi,že mě zastavíš,ať to stojí co chce?“ Pohrdavě se zasmál. „Tak dělej!Vstávej!“ Stěží se zvedla na nohy.Tělo osypané řeznýma ranama.Krev jí splývala se zeleným oblečením a místo barvy zelené,byl teď její oblek spíš fialový.Podlomila se jí kolena.Cítila,jak se jí něco rozlévá v žilách a ubírá jí to sílu.Ostře se na Okorimaka podívala.

„Ano,má milá,“ řekl s posměšně s kyselým úsměvem.Přešel až k ní,kde si klekl na jedno koleno.

„Ty..…šmejde,“ hlas se jí zadrhával a stěží dýchala.Cítila,jak jed koluje v celém jejím těle.

„Ale ale.Ostrá slova na někoho,kdo mi ještě do nedávna patřil.A pořád patří.“ Zasyčel jí do ucha.

„Ale…ale rozdíl je v tom,že …už ti nepa..nepatřím.“

„Vážně?A když mi už teda nepatříš,dovolila bys,abych udělal tohle?“ Přitáhl si ji k sobě.Přerývaně dýchala,ale neuhnula.Nemohla.Jeho rty se přitiskli na ty její v rozpáleném polibku.Pevně ji drželi.Nemohla se odtrhnout.Možná že ani nechtěla.I když si to nepřiznala,noci strávené s ním a s jeho rtama jí chyběli.Vždy jí jeho polibky odzbrojili.Musela přiznat,že v tomhle byl on jednička.Zajel jí rukou pod korzet a chytil ji z boku pod hrudníkem.Jak Neko docházeli síly,podlomila se jí i ruka,kterou se podpírala.Toho Okorimaku využil a zajel i druhou rukou pod korzet,ale z pravé strany.Teď byla celá v jeho moci.Položil jí na záda a každou vteřinou si vychutnával polibky.Slyšel ,že k nim někdo míří.Konečně se od ní odtrhl a podíval se jí do očí.Měla je trochu přivřené,protože už neměla sílu je udržet celé otevřené.Naposledy se jí přisál na rty.Hodil kouřovou bombu a vypařil se.

 

„Támhle!“ Vykřikl Naruto a ukázal před sebe.Gaara neváhal a rozběhl se k ní.Sice ho bok ještě trochu bolel,ale na to nemyslel.Hlavu měl plnou Neko.Na zemi řed ním leželo tělo.Modlil se,aby to nebyla Neko.Bohužel to Neko byla.Bodlo ho u srdce,což nečekal.Klekl si k ní.Její polozavřené oči ho evidentně zaregistrovali,neboť se hned přemístili na jeho stranu,kde Gaara stál.Naskytl se mu hrozný pohled.Měla hodně řezných ran a některé z nich nevypadali hezky.Všiml si,že její zelené oblečení je zbarvené do fialova a to díky její krvi.Sakura k ní ihned přiběhla.Když viděla polomrtvou Neko,okamžitě se dala do uzdravování.Ostatní dorazili o něco později,ale přesto napjatě čekali.

„Do hajzlu,“ začala se vztekat Sakura.

„Co se děje?“ naléhal Lee.

„Ty rány,“ ukázala. „Jsou v nich stopy jedu.Jestli je to ten jed,který myslím,měli bychom jí co nejdříve dostat do nejbližší nemocnice.“

„A co je to za jed?“ Zajímala se Temari.

„Je to jed zvaný Karidův jed.Tenhle jed hned po aplikaci do těla,se začne rozlévat po celém těle a dostane se i do krevního oběhu.Když se ale člověk udrží v klidu,jed postupuje pomalu.Jed napadá nejdříve pohybové svalstvo.Pak se vrhá na svalstvo nervní,kde nadělá pěknou paseku.“ Podívala se na Gaaru. „Tenhle jed je smrtelný.“ Gaara sebou při zmínce „Smrtelný“ trhl.

„Jak to s ní vypadá Sakuro-chan?“ Zajímal se starostlivě Naruto.Sakura naklonila ucho nad Nekoina ústa.

„Dýchá přerývaně,ale žije.Také se zdá,že ještě vnímá.Podle toho,v jakém je stavu,určitě po aplikaci jedu nebyla v klidu.Nemůže se hýbat,to znamená,že jed se dostal do pohybového svalstva.Doufejme,že se ještě nedostal do nervové soustavy.Kakashi-sensei,vezmete ji?Potřebuje ihned do nemocnice.Vypadá to,že se jed nakonec do nervového systému nedostal,tudíž má ještě nějakou šanci na život.“

„Hai,“

Sakura se podívala Neko do pootevřených očí.

„Poslouchej,Neko.Budeš v pořádku,ano?Jen se nesmíš hýbat.“ Gaara jí chytil za ruku.Tohle gesto ostatní přesvědčilo,že mezi ním a Neko není jen nové přátelství,ale něco mnohem víc.Neko mu ruku pevně stiskla.Její oči se ještě víc zamlžili.Tma

…………………………………………………………………………………………………………..

V nemocnici

Pomalu otevřela oči.Víčka byla těžká a sotva je dokázala udržet otevřená.Přesto je otevřela a všimla si,že je noc,protože měsíc jí prudce byl do očí.Zvedla se na loktech,ale celá se rozklepala a padla znovu na záda.Celá se třásla.Vůbec nevěděla kde je.Začala teda těkat pohledem po pokoji.Všechny ty přístroje jí napověděli,že to bude nejspíš nemocnice.V pokoji sice bylo šero,ale ona měla v noci vidění ještě ostřejší než ve dne,a tak poznala,že v rohu místnosti,kam nedosahoval svit měsíce někdo stojí.

„Kdo…je…to?“ Neznámí přešel do svitu měsíce.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Gaara vyšel ze stínu.Když viděl,jak se Neko zatvářila,usoudil,že bude lepší,když odejde.

„Gaara,“ zašeptala Neko.Gaara se otočil.Chvíli bylo ticho.Ale nakonec se Neko odhodlala. „Zůstaň tu se mnou,prosím,“ zaprosila sotva slyšitelně.Gaara se tedy vrátil zpět a sedl si k Neko na postel.Díval se do jejích fialových očí a ona do jeho modrých.

„Omlouvám se.“

„Hm.“

„Já..“ umlčel jí jediný Gaarův pohled.Cítila,jak se jí zrychluje tlukot rdce.Gaara jí něžně pohladil po tváři.Tohle své chování nebyl schopen vysvětlit,ale jeho tělo to dělalo automaticky.A on se nebránil…… ….Jeho ruce byly tak hebké,ale přesto to byly ruce,které nespočetněkrát zabíjeli.Neko se neudržela a pod jeho dotekem zavřela oči a úplně se uvilnila.To se Gaarovi nejspíš líbilo,protože se naklonil a políbil ji na čelo.Neko ho opravdu změnila.Podívala se mu do očí.Teď byla ta vhodná chvíle.Opět se zvedla na loktech a přitiskla své rty na Gaarovi.Gaara sebou sice cuknul,ale neuhnul.Neko čekala,že se zvedne a chladně odejde.Jenže tohle neměl Gaara v planu.Položil ji zpátky do polštářů,aby ji ušetřil od bolesti.Chytil jí za týl a něžně se k ní přisál.Jejich rty začali tančit vášnivý tanec.Gaarovi rty ze začátku vedli ty Neko,ale za okamžik byly dokonale sehraní.Její rty byly hebké,ale studené.Gaara si to vychutnával každou vteřinou.Moc příležitostí k tomu neměl,ba ani na to nepomýšlel.A většinou se ho všechny dívky ve vesnici stranili.Ona ne.Ona ho brala takového jaký je a nikdy ho nesoudila.

Odtrhl se od ní.Všiml si,že má zavřené oči.Usoudil,že usnula.Opatrně jí položil hlavu a naposled jí políbil na hedvábné studené rty.Pak se zvedl a odešel.

……………………………………………………………………………………………………………………

O několik dní později

„Za chvilku tam budeme!“ Křikla na ně Neko.Po jejím uzdravení se vydali zase na cestu.Neko s Gaarou neměli moc příležitostí si spolu prmluvit.Pořád se cítila provinile za to,co udělala.Vždyť díky ní mohl přijít o život.Zaťala pěsti.Musí ho zabít.Už nesmí dovolit,aby využíval její tělo.

Prudce se zastavila a ostatní udělali totéž.Pomalu si klekla a sáhla na zem.

„Co se děje,Neko?“ zeptal se Lee.Neko jim ukázala prsty,kterýma sáhla na zem.

„To…to je krev,“ řekl Naruto.Naruto poskočilo srdce.Ozval se výbuch a následoval ho křik.

„Jdeme moc pozdě.“ Zabědovala Sakura.

„Rychle!“ Vykřikla Neko.

Vtrhli do vesnice a naskytl se jim hrozný pohled.Rozbořené domy a zdi.Mrtvá těla ninjů z vesnice a útočníků.Krve by se v nich nedořezal.Neko tušila,že tu bude a vydala vyhledat Tsunade.Ostatní chtěli za ní,ale Kakshi je zastavil.

„Neko to zvládne sama.“

„Ale sensei,“ odporoval Naruto.

„Naruto…rozhlédni se kolem sebe.Vidíš tu spoušť?Když všichni půjdeme s Neko,tahle spoušť se bude rozšiřovat.Neko je schopný ninja.Zvládne to i bez naší pomoci.Jsme ninjové,shinobi a naším úkolem je chránit naší vesnici.“ Naruto přikývl.

„Takže se rozdělíme do skupin….Gaara,ty půjdeš s Leem do západní části vesnice.“

„Hai!“ řekl Lee.Gaara sice chtěl jít s Neko,ale Kakashi měl pravdu.Hned se vydali do západní části vesnice.

„Sakura a Naruto,vy půjdete do východní části.Temari a Kankurou,vy půjdete na jich,Ten Ten a Neji na sever a my s Gaiem do středu.

„É,senseii?“

„HM?“

„A co my?“ zeptala se nervózně Hinata.Kakashi se podrbal na hlavě.

„Na vás jsem jaksi zapomněl..no tak Hinata a Saii vy půjdete taky do středu.“ Přikývli a všichni na znamení ruky vydali do svých stanovišť

…………………………………………………………………………………………………………………

Hokage

„Takže je to pravda.Hm..myslela jsem si,že za tím stojíš buď ty nebo tvůj bratr…“ Tsunade stála na střese radnice/Hokageho domu.Nahoře vál silný vítr,ale to byla pro Tsunade maličkost.Dva Tsunadiny culíky vlály ve větru.Naproti ní stál muž,oděný celý v černém s bílou pletí. „Okorimaku.“ Ten se prohnaně usmál. „HM..kdepak máš svého brášku Orochimaru….ÁCH..už si vzpomínám..Ještě nedávno měl zablokované ruce….a naposledy jsem ho viděla,jak na něj sypou hlínu…Já hloupá bych na to zapomněla..“ Dělala si z něj srandu.Tentokrát se Okorimaku zamračil.

„Mohu tě ujistit,že se s mým bratrem brzy setkáš.“

„Hm…A ty teď máš rande se svou smrtí,kreténe!“ Štěkla a zaujala bojový postoj a boj začal.Tsunade zprvu vyhrávala,ale tenhle týpek byl silnější než Orochimaru.Dokonce byla donucena přivolat obřího hlemýždě,ale toho si dlouho neudržela.

Neko stála na špičce věže a pozorně boj sledovala.Tsunade byla dobrá,ale on byl prostě lepší.Nemohla ho porazit..snad kdyby..neváhala….udělala to.

Tsunade se náhle cítila silnější,nabitá novou chakrou a energií.Věděla,že ta chakra není její.Čí ale je,zamyslela se.V hlavě zaslechla něčí hlas.

„Tsunade-sama…Přivedla jsem do vesnice pomoc z Písečné vesnice…“

„Neko?...“ Odrazila Okorimakův útok.

„Teď mě dobře poslouchejte….Tohohle ďábla,nemáte šanci porazit.Proto jsem vám poslala svou chakru…“ Tsunade se zdálo,že Neko začíná přerývaně dýchat.Přesně tak dýchala i Tsunade.Během mluvení na ni totiž Okorimaku stále útočil.Byl to opravdu vyrovnaný boj,po tom,co ji Neko poslala chakru.Neko ale ztrácela sílu a ran na jejím těle přibývalo.Tohle byla cena za využití tohoto jutsu.Nebát jejího Akuma Aisu,už by byla mrtvá.Takhle to dlouho nevydrží.Opět se spojila s Tsunade.

„Hokage-sama…musíte co nejrychleji tenhle boj ukončit.Nevydržím to dlouho.“

„Co jsi to udělala?“

„Poslala jsem svého ducha s chakrou do vašeho těla.Moje chakra se spojila s tou vaší a značně jí posílila.Jenže to co se teď stane vám,zasáhne i mě.Jak psychicky,tak fyzicky.Proto si musíte pospíšit.“ Tsunade Neko hledala,ale nemohla jí najít.Za svoji nepozornost,si vysloužila od Okorimaka ránu a spadla na zem.Ta rána zasáhla i Neko,která tiše zaúpěla.Okorimaku si už dávno všiml,že něco není v pořádku.Tsunade by už totiž dávno měla ležet na zemi,mrtvá.Pozorně sledoval ji a její chování.Ach tak,vydechl s kyselým úsměvem a přemístil pohled na okolí.Tsunade ležela na zemi a těžce oddechovala.

„Takže jsi opět přežila můj útok…Neko,“ Neko s sebou trhla.Nějaké jutsu jí sevřelo celé tělo a neviditelná ruku ji přitáhla až k Okorimakovi.Neko se snažila vymanit z toho prokletého jutsu,ale už neměla chakru ani sílu.Přerušila i spojení s Tsunade-sama.Chytil jí silně pod krkem.Podíval se jí zpříma do očí.Začínali pomalu,ale jistě zelenat.Dravě se usmál.

„Aha…už chápu…Poslala jsi Tsunade svoji chakru,ab se jí zvětšila.Bohužel tohle jutsu z tebe vysává energii a to co se stane naší malé Tsunade,se stane i tobě.Všechna Tsunadina zranění,se s delším a delším využíváním tvé chakri objeví i na tobě.“ Pozorně si ji prolédl.Vzal za sponu jejího pláště a odhodil ho.Po celém těle měla krvavé šrámy a její zelený oblek byl opět fialový.Musel si ale připustit,že i s takovými zraněními je nádherná.Mlsně se na ni usmál.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Ostatní

„Hotovo,“ řekla Ten Ten,která jako poslední potvrdila,že vesnice už je zcela bezpečná.Ovšem první,kdo měl vyčištěný svůj raion byl Gaara a Lee.Gaara se trochu naštval a všechny nepřátelské ninji postihlo písečné neštěstí.Myšlenky pořád u Neko.Kakashi se rozhlédl a pro jistotu prozkoumal s Gaiem okolí.Když se ujistili,že už u opravdu nikdo není,oddychl si.

„Dobrá tedy…teď bysme měli najít Neko a Tsunade-sama.“

„HAI!“

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Zpět u Hokage

Neko se začínala dusit.Sebrala všechnu možnou chakru,kterou v sobě byla schopná nashromáždit a vší silou ji obrátila proti němu.Vytvořila okolo sebe ochranou kouli.

„Směšné,“ pronesl s ironickým úsměvem.Sevřel ji ještě pevněji a Neko už nemohla dýchat.Okorimaku něco zaujalo na jejím těle.Nikdy,co byla u něj si toho nevšiml.Sjel pohledem na její pravý bok.Měla tam jakési znamení,pečeť.Škodolibě se usmá.Natáhl ruku a vrazil jí přímo Neko do břicha.Začala bolestně křičet a z úst jí začala vytékat krev.

„NEKO!“ Vykřikl Naruto,který s ostatními už dorazil.Gaarovi se zastavil dech.Pohled na to,jak má Neko v břiše jeho ruku,křičí bolestí a z úst jí teče krev,v něm vyvolával nepříčetný vztek.Okorimaku se na ně pohrdavě usmál. „Hned jí pusť,ty šmejde!“ Okorimaku si přiložil prst ke rtům.

„EHMmmmm….Ne.“

„Kage Bunshin no Jutsu!“ Vedle Naruta se objevilo dalších deset Narutů.Gaara stál,nic nedělal.Jen tiše kypěl.Zadíval se Neko do očí.Vysílením už přestala křičet.Její oči byly zářivější než kdy jindy.Ucítila jeho pohled.Přes všechnu tu bolest,otočila hlavu a usmála se na něj.V tu chvíli byl Gaara rozhodnutý.

Nruto mezitím zaútočil,ale Okorimaku si s nimi hravě poradil,nepovolujíc stisk okolo Nekoiného krku a ruky v břiše.

„Jak zbytečné,“ odrazil jeho Kunai a sám na něj hodil ty své.

„Naruto!“ vykřikla Sakura společně s Hinatou.Naruto zavřel oči a očekával to nejhorší.

Kunai se zabodl do písečné zdi.

„Gaara!“ vydechl úlevně Naruto.Gaara kývl na Naruta a obešel ho.Jeho vztek dosáhl možné hranice.Zastavil se několik metrů od Okorimaka.Zadíval se na něj ledovým pohledem.

„Ga…Gaara,“ zašeptala těžce Neko,zarývajíc nehty do Okorimakovi ruky.

„Pusť ji,“

„Nebo co,“ odvětil Okorimaku posměšně.Gaara natáhl ruku a jako na povel se zvedla písečná stěna.Okorimaku to sledoval.

„Gaara,“ zašeptala znovu Neko.Vlna se řítila přímo na ně dva.Když dopadla,všichni zadrželi dech.Po Neko nebyla ani památka,ale tyky po Okorimakovi.

„To bylo dost ubohé,“ ozval se hlas za nimi. „Tak tys mě chtěl zabít?Hm…nějak se ti to ale nepovedlo…A teď jsem na řadě já!“ Neviditelná ruka chytila Gaaru pod krkem a mrštila jím o zem.Z úst mu vytryskla krev.Neviditelná ruka ho pět chytla pod krkem.Sakra,pomyslel si.Nějakým způsobem mu ta ruka blokovala jeho schopnosti a písek taky nereagoval.Už se připravoval na smrt,když v tom se neviditelná ruka s oblakama páry rozprskla.Nikdo nevěděl,co se to děje.Všichni poutali zrak do nastalé mlhy.Neviděli si ani na špičku nosu.Mlha pomalu ustupovala a Gaara viděl,jak před ním někdo stojí.Za chvilku to viděli i ostatní.Všichni poznali zelenkavý oblek.Neko držela rozevřenou ruku před sebou.Zhluboka a zrychleně dýchala.Po tvářích a krku jí stékala krev.Oblečení měla v oblasti břicha spálené a v břiše samotném zela krvavá rána o velikosti pěsti.Rozkročená a přikrčená stála před Gaarou.Okolo ní vířila zelená chakra.Špičáky se jí o něco prodloužili a oči zezelenaly.V obličeji měla zlostný,až šílený pohled.Mlha ustoupila úplně.

Okorimaku stál před ní a držel se za srdce.V obličeji „nasraný“ výraz.

„Nech..ho..na..po.koji!“ zasyčela a ruku trochu sevřela.Vykřikl a zhroutil se na kolena.Nikdo z nich nevěděl,co se děje.Co mu to dělá?Co je to za Jutsu?..tyhle otázky se vířily hlavou každého.Jen Neji to mohl prohlédnout.

„Byakugan!“ Koukl svýma očima na Neko.To co viděl bylo znepokojující.Rozevřel oči,aby viděl ještě víc.Ze spánku mu stekla kapička potu.Ten Ten si toho všimla.Těkala pohledem mezi Nejim a Neko.

„Neji,“ sáhla mu na rameno.Nic. „Neji!“ trhl sebou.

„Je…je to nezvyklý druh chakry…něco jako má Naruto chakru Kyuubiho.Je skoro stejná,až na to že…“

„Až na to,že její chakra je zelená a je jinak formovaná.“ Přerušila ho Tsunade.Všichni,včetně Gaary se na ní otočili. „Neko…je taky démon jako Naruto,nebo Gaara.“ Démon?!,vykřikl Gaara v hlavě a podíval se na ni. „Neko má podle chakry v sobě Dvouocasého démona.“

„Dvouocasého démona?“

„Dvouocasí démon je posel smrti.Je to taky velký miláček Smrti.Také vlastní její sílu.V mytologii Dvouocasý démon používal k boji a získání duší Třetí oko,které má na hlavě.Žil na územích hustého lesa a jednu dobu pobýval i v Lese smrti.Totoho démona ztělesňuje podoba kočky.Je stejně vysoký jako Devítiocasý démon.Žili dokonce ve stejné době a také spolu bojovali.Liška ale vždycky vítězila,ale s každou porážkou byl Dvouocasí silnější a silnější.Mnoho lidí mezi souboji Lišky a Kočky zemřelo.Pak ale boje ustali.Liška byla zapečetěna do Naruta,ale co se stalo s Kočkou,nikdo nevěděl.“ Tsunade unaveně seděla na zemi. „Teď už to víme.“ Kývla směrem k Neko.

„Ona má stejné zapečetění jako Naruto?“

„Nevím..ale myslím že ano.Proto jí Okorimaku zasáhl břicho…možná to byl pokus pečeť zničit.Jestli to bylo opravdu tak a povedlo se mu to,máme tu velký problém.“

Neko vykřikla. A spadla na kolena.

„Mě nezabiješ,holčičko!“ Rozesmál se Okorimaku.Usmál se a okolo něj se utvořila mlha. „Přivolání!“ z dýmu se vynořil ohromný dvouhlavý had.Mrštil ocasem po Neko,ale Gaara v čas zareagoval a odskočil s ní k ostatním.Ti se na ni zkoumavě zadívali.Gaara po nich šlehl zlým pohledem.

„Pozor!“ Křikl Neji.Had znovu zaútočil,tentokrát na všechny.Obratně uskočili,každý na jiné místo.Neko v Gaarově náručí(íííííííík..já chci takýýýý XD-vsuvka autoraXD),pomalu otevřela oči.Tsunade zaregistrovala,že oči už jsou dokonale přeměněné.Věděla,co teď přijde.Přeměna.Sáhla jí na čelo.Neko po ní šlehla pohledem a vycenila bílé špičáky.Gaara to všechno pozoroval z úzkostí v srdci.Další cit,který v něm,jak pochopil,Neko vzbudila.

„Neko….zkus to ovládnout.“ Nabádala jí Tsunade.Zakroutila hlavou.Vytrhla se Gaarovi z náručí a odskočila od nich.Zahalila ji hustá mhla.Gaara a Tsunade zpozornili.

„Musíme pryč!“ křikla na ostatní a vypařila se.Jejího příkladu následovali i ostatní.Vzdálili se na bezpečné místo a čekali,co se bude dít.Mlhou prolétl vzteklý řev.Za chvilku mlhu rozehnal pohyb velkého zvířete,které se vrhlo na Hada.Pak to všichni uviděli.

„Tak tohle je Dvouocasý démon,alias Akuma Aisu,alias Neko.“ Předsatavla ho Tsunade.Všichni měli mírně otevřenou pusu.

„Bůh nás chraň,“ vydechla Sakura.Naruto zaťal pěsti.Gaara si všiml,že se jí na čele objevilo Třetí oko a že místo normálních drápů má drápy ocelové.Nejvíc ho ale zajímalo,jestli se démon uvolnil úplně,nebo ho měla ještě pod kontrolou.Pocítil to samé co pocítil v okamžiku,kdy Okorimaku držel Neko pod krkem.Strach.Strach o někoho druhého.Tahle holka v něm probouzela všechny lidské city.Cítil,že se v něm probouzí další cit,ale ten neuměl popsat.Zaměřil své tyrkysové na začínající boj.

Neko měla sice párkrát na vrh,ale dvě hlavy jsou dvě hlavy.Had zaútočil první hlavou,které Neko/Akuma Aisu hravě uskočil/a.Nevšimla si však,že druhá hlava jde z druhé strany.Pevně se jí zakousla do krku.Z úst přeměněné Neko se vydral bolestný řev.Přihlížející,včetně Gaary si museli zacpat uši.Po bíle srsti démona,začali téct proudy krve.V tu chvíli se v Gaarovi probudil další,jemu velmi dobře známí cit.Zlost.Neko škrábala hada,snažila se ho kousnout,ale nepodařilo se jí to.Na to se první hlava vrátila a zakousla se Neko do krku z druhé strany.Bolestný řev se ještě zvětšil a teď v něm byly patrné známky šílené zuřivosti.

„Akuma Aisu,“ roznesl se vzduchem hlas Neko.Tsunade to zaskočilo.Proč volala jeho jméno?...Byla v pasti.To už Gaara neváhal ani minutu.Dal Neko signál.Ta ho zahlédla a pevně zavřela oči.Gaara uvolnil trochu démonské chakri a mrštil písečnou zdí hadům přímo do očí.Hadi to schytali v plné parádě.Pustili Neko a ta se do nich ihned pustila.Jednu hlavu ukousla a tu druhou rozdrásala na kousky.Had zmizel a místo něj ležel zraněný Okorimaku.Neko se nad ním sklonila.Otevřela Třetí oko.Okorimaku začal vřeštět.Z Oka vytrysklo světlo,a Okorimakova duše byla z jeho těla vyňata a předána bohu Smrti.Neko začala vrčet.

„Dokázala to,“ ulevil si Kakashi.Jenže Neko vydala další hrdelní řev a otočila se na ně.

„Tohle není dobré,“ pronesl Naruto.

„Vy!“ zaburácel hlas Dvouocasého démona. „Využili jste Neko!Poslali jste ji na smrt!Teď zemřete vy!“

„NE!“ Všichni v tomhle výkřiku poznali hlas Neko. „Ne,Akuma Aisu-sensei.Oni mi nic neudělali.Všechno je dobré.Ano?...prosím,nech je být.“ Žadonila odněkud zevnitř něho.

„PROSÍM!“ Akuma Aisu začal znovu,ale o poznání méně vrčet.Tsunade už začala dělat pečetě,ale Gaara jí zastavil.Pomalým krokem šel k Neko.

„Gaara!“ Vykřikla Temari.

„Nechoď tam,zabije tě!“ Přidal se Kankurou.Gaara sebejistě zavrtěl hlavou.

„Mě neublíží.“ Čím blíž byl,tím víc Neko začala vrčet.Poznal,že už tam není ten,koho oslovovala Akuma Aisu,ale je to už sama Neko.Udělal výhružný krok vpřed a Gaara se zastavil. „já ti neublížím….to víš…Vrať se k nám,Neko. Potřebujeme tě tu…já…tě potřebuju.“ Při těchto slovech přestala vrčet a z očí se jí vytratila šílená zlost.Krev jí stále v proudech stékala po bílé srsti.Temari se usmála.

„Našel svoji spásu,“ Kankurou přikývl.Ostatní se taky neubránili úsměvu,ale pořád jim přebíhal mráz po zádech.Neko přišla až ke Gaarovi.Ten natáhl ruku a pohladil ji po hebké čenichu.Zavřela své velké zelené oči.

„Vrať se ke mně,Neko.“ Otevřela oči.Místo zelených duhovek,byly ty fialové.Ty,které Gaara,který si to konečně přiznal tolik miloval.Oba je zahalil dým.Všichni napjatě čekali.Když dým vyprchal,spatřili něco úžasného.

Gaara tisknul své rty na ty její.

„Dokázal to,“ vydechla Tsunade.

„A nejen to,“ usmál se Naruto.

Gaara se na ní podíval.Neko mu unaveně hleděla do očí a na krku jí zely ohromné rány,které hodně krváceli.Použil písek jako záplatu.Pomohlo to.

„Ty..probudila jsi ve mně city.Děkuji.“ Neko se slabě usmála. „Ovšem je ještě jeden cit,u kterého nevím,zda ho cítím dobře a který stále nemohu pochopit.“ Tázavě se na něj podívala.Sehnula se a teď ji co nejintenzivněji políbil. „Tím citem jsem měl na mysli Lásku.Ale ty mi pomůžeš.“ Přikývla.Znovu jí políbil a pevně jí sevřel v náručí.

„Děkuji Akuma Aisu,“ zašeptala.Dvouocasí démon uvnitř Neko se usmál.

 

Tak Gaara našel nejdůležitější cit mezi dvěma lidmi.Lásku.Lásku k někomu jinému.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jo jo jo

(honza.tokar, 14. 10. 2011 21:20)

tak tomuhle rikam nadhera stalo by to za to aby se to sfilmovalo jzs ja se snad u toho rozbrecim

jU---

(NakuTora, 26. 3. 2008 20:50)

Díky,ale muzu te ujistit,že sem to zařala psat dřív,než ty...neboj...nekopírovala jsem tě...

Žárlim! XD

(Hara-san, 21. 3. 2008 13:24)

Žárlim na tu holku!! Grrr XD a ten začátek mi horzně připomíná mojí powídku když je Maja setkala s Gaarou a jak ho řízla a tak XD no nevadí...úpa súpa ^_^

Gaara

(Gaara, 3. 3. 2008 21:23)

LIBI se mi to :)